Doğal Antibiyotik Sarımsak


Doğal Antibiyotik Sarımsak
Sarımsak Allium cinsinden bir soğanlı bitki türüdür. Yaklaşık 25 cm’den 100 cm’ye kadar boy atan bir bitkidir. Sap ve yapraklarında kokulu bir yağ tabakası bulunur. Yemeklerde lezzet açısından sıklıkla kullanılır. Dünya da güney batı Asya’ da üretilmektedir. Son derece faydalı ve lezzetlidir. Hoş bir aroması vardır. Salatalarda ve yoğurtla birlikte kullanılabiliyor.

Ülkemizde Hangi Bölgede Yetişir?

Ülkemizde Kastamonu Taşköprü’ de yetişir. Raf ömrü uzundur. Kokusu ise çok keskindir. Ülkemizde başka yerlerde yetiştirilmek istenmiş ancak Taşköprü’ de yetişen sarımsak gibi keskin bir kokusu ve tadı olmadığından tercih edilmemiştir. Kastamonu deyince ilk akla gelen sarımsaktır denilebilir. Bir yıl gibi uzun bir süre normal ortamda saklanabilir. Sonrasında buzdolabında saklama gerekebilir. Ayrıca bazen ev hanımları çiğ olarak buzluğa atabildikleri gibi, havanda ezip bu şekilde de buzlukta dondurup gerektiğinde kullanıma hazır hale getirebilmekteler. Böylece bozulmalar engellenmiş olur. Aynı zamanda da elinizin altında hazır bulunur. Son derece pratik ve kullanışlıdır bu şekilde tüketmek.

Sarımsak Nerelerde Kullanılır?

Sarımsak ilaç fabrikalarına antibiyotik imalatı için de verilmektedir. Tansiyonu düşürücü etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle çok faydalı bir bitki türüdür. Sarımsağı çiğ tüketmek astım hastalığına, romatizmaya, bademcik, ateşli hastalıklara, grip, nezle, ses kısıklığı gibi hastalıklara çok iyi gelir. Ayrıca trigliserit, HIV virüsü, damar tıkanıklığı, kan şekeri, tansiyon gibi hastalıkların tedavisinde de çok etkindir. İçinde bulundurduğu çinko, germanyum, A, B1, C vitaminleri sayesinde sağlık için çok faydalıdır. Sarımsağın yan etkisi bir tanedir. O da çiğ yendiğinde gaz yapar bir de fazlasında bağırsak florasını bozabilir.

Tıpta bilim adamları tarafından çok sık kullanılan bir bitkidir. İçinde çok fazla sağlık için faydalı bileşenler bulunmaktadır. Fosfor, potasyum, selenyum, demir ve daha ismini sayamayacağımız kadar çok bileşen bulunur. Sıcak yemeklerde kokusu azalır, zeytinyağlı yemeklerde de sıklıkla tercih edilir. Yüksek tansiyonu anında düşürme etkisi bulunur. Saydığımız sonsuz faydaları sayesinde sarımsak doğal bir antibiyotik gibi düşünülebilir. Çoğu kez antibiyotik kullanmak yerine tercih edilebilir. Zira antibiyotikte bulunan zararlı etkiler sarımsakta yoktur. Doğal tedavi her zaman en uygun olandır. Aynı zamanda tercih edilen olmalıdır.

2017-09-18 15:12:52 / 86